maanantai 10. kesäkuuta 2013

Ennen kotiinlähtöä

Ennen kuin lentoni lähti Valenciasta, täytyi hoitaa viimeiset viralliset asiat koulun kanssa. Kävin juttelemassa koordinaattorini kanssa, joka allekirjoitti Letter of Confirmation -paperini ja lupasi lähettää Transcript of Recordsin eli opintosuoritusotteeni suoraan yliopistolleni Jyväskylään, kunhan saa arvosanani kasaan. Lisäksi käväisin International Relations Officessa, josta lähettivät minulle sähköpostia, että täytyy käydä hakemassa "Certificado de Estancia" - eli aikalailla samanlainen paperi kuin tuo Letter of Confirmation. Näissä lappusissa vain kerrotaan että olen ollut täällä Valenciassa niin ja niin kauan opiskelemassa. Viimeinen tärkeä asia täytyi hoitaa kielikeskuksessa, jonne kiikutin kirjekuoren, jonka olin varustanut omalla osoitteellani sekä postimerkillä, jotta voivat lähettää todistukseni postitse, kun en ole sitä Valenciassa enää vastaanottamassa.

Sitten vaan lentolippujen tulostusta ja off you go.

Viimeisellä viikollani nautin auringosta, söin hyvin ja shoppailin viime hetken vaateostoksia. Tein kävelyretkiä ja hyvästelin tuttuja paikkoja. Tapasin myös paljon kavereita, vaikka monilla painoivat kokeet päälle.


Yllä olevat kuvat napattu koulumatkan varrelta. Noita lämpöjä voi tulla ikävä... Alla taas muutamia bilekuvia, Ensimmäisessä ollaan toiseksi viimeisenä iltanani High Cubessa, joka on yökerho satamassa, kirjaimellisesti veden päällä. Toinen kuva on Erasmuslifen järjestämistä poolpartyista, jotka olivat kyllä kehnoimmat juhlat ikinä. Järjestelyt ei toimineet, paikka oli liian pieni niin isolle porukalle, vessat järkyttävät, musiikki liian kovalla... Jotta olisi voinut nauttia, olisi pitänyt olla äärettömän kovassa kännissä, niin kuin suurin osa porukasta tuntuikin olevan. En suosittele. Mutta ilmeisesti tällaisilla juhlilla ne bilettäjä-erasmukset kalenteriaan täyttävät...

Kreisibailausta High Cubessa
Ihan hirveet allasbileet
Viimeisen päiväni vietin piknikkeillen Turiassa. Ystäviä tuli ja meni ja olin yhtä aikaa iloinen ja surullinen. Ihana päivä kuitenkin, just sellainen kuin viimeisen päivän pitääkin olla - hyvää seuraa, ruokaa ja juomaa, aurinkoa ja musiikkia. Viimeisten kanssa viihdyttiin puistossa puoli kymmeneen asti illalla (aloitettiin jo puoli kahdelta päivällä), niin se aika rientää kun on mukavaa. Illalla vielä syötiin Sabrinan kanssa Taberna Rojassa, jonka jälkeen jouduinkin sanomaan viimeiset hyvästit sille päivälle. Suomesta Espanjaan lähtiessäni ei läksiäiset olleet mitenkään vaikeita, kun tiesi että tulee näkemään samat ihmiset puolen vuoden päästä. Täältä lähtiessä tilanne on toinen - tottakai toivon että näen mahdollisimman monia myöhemminkin, mutta meitä on paljon ja asumme kuka missäkin maailman kolkassa, joten todennäköisyys uudelleennäkemiseen on melko paljon pienempi kuin suomalaisten kaverien kanssa... Mutta ei kai siinä muuta kuin reissaamaan, nythän on noita paikallisoppaita ja vierashuoneita vaikka missä!

Christina ja minä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti