perjantai 31. toukokuuta 2013

"Kokeet" ja lähtöpohdintaa

Tämän viikon tiistaina minulla oli viimeinen kokeeni täällä. Kokeet, haha, mitkä kokeet? Minulla oli espanjan kielikurssilta kaksi koetta: toinen sisälsi kuullunymmärtämisen, luetunymmärtämisen ja ainekirjoituksen. Toinen oli taas kielioppikoe. Ensimmäinen oli helpohko, toinen tavallaan helppo, mutta siinä kysyttiin myös asioita, joita emme olleet käyneet kurssilla läpi (esim. prepositioita), ja jotka olen kyllä aikoinaan oppinut ja pitäisihän ne tietää, muttamutta...

Vastapainoksi sitten muut kokeeni olivat aivan naurettavia. Täytyy ihan onnitella itseäni kurssivalinnoistani, sillä opettajiani ei selvästi kiinnostanut hölkäsen pöläystä olenko oppinut mitään. Toisilta Erasmuksilta olen kuullut vaikka minkälaisia kauhutarinoita kokeista, joten olen hyvin tyytyväinen omaan tilanteeseeni.

Opettajani järjestivät "kokeeni" haastatteluina, joissa eivät sitten oikeastaan kysyneet yhtään mitään luentojen aiheista. Kunhan rupattelimme mukavia vartin, jonka jälkeen ensimmäisessä haastattelussa opettaja kysyi, minkä arvosanan haluaisin (vaatimaton suomalainen sanoi 8), ja toisessa haastattelussa ope kertoi antavansa minulle korkeimman arvosanan, sillä olen kuulemma huipputyyppi, ja hän on oppinut minulta niin paljon (kröhöm, anteeksi mitä? Taisi suomityttö hieman häpeissään punastua tässä vaiheessa, suitsutusta tuli kyllä ihan överisti). Turhaan luin siis muistiinpanojani, turhaan stressasin (no en kyllä kauheasti jaksanut stressatakaan). Mutta nyt pitäisi olla kaikki hoidettu, kunhan vielä parit paperit käyn allekirjoituttamassa niin that's it.

Nyt olen sitten vain lomaillut ja yrittänyt nauttia näistä viimeisistä hetkistä Espanjan lämmössä. Jännitin, että mitenkähän pärjään enää Suomessa, kun alle +20 asteen lämpötilat tuntuvat täällä jo niin viileiltä että kaipaa melkein takkia. Mutta ilmeisesti siellä Suomessakin on nyt saatu nauttia helteistä (Utsjoella mitattu yli 30 astetta!), joten ehkä se kotiintulo sujuukin ihan kivuttomasti.

Lähtöä helpottaa myös se, että en lennä suoraan Suomeen vaan menen ensin Kööpenhaminaan muutamaksi päiväksi lomailemaan, ja Suomeen paluun jälkeen on heti vuorossa Provinssirock ennen kesätöiden alkua. Joten ihan innolla odotan kotiinpaluutakin. Mitä lähemmäs lähtöpäivä tulee, sitä enemmän huomaan ajattelevani kotiasioita ja Suomi-kesäjuttuja, grillaamista, mökkeilyä, festareita, kavereita, perhettä...

On kuitenkin tosi ristiriitaiset tunteet lähdöstä. Toisaalta onhan täällä jo tultu oltua ja Suomen kesä on kyllä vertaansa vailla, joten sinne on ihana tulla. Mutta toisaalta taas aika on mennyt aivan liian nopsaan, tämä kaupunki on vasta alkanut tuntua kodilta, olen löytänyt mieluisimmat hengailupaikat ja kavereiden kanssakin olisi vielä riittänyt juttua vähän pidemmäksikin aikaa. Tämä seikkailu alkaa kuitenkin olla ohi, ja kohta on aika siirtyä uusiin... Mutta sitä ennen aion vielä kirjoitella muutamia juttuja viimeisten viikkojen aktiviteeteista, joten stay tuned!

2 kommenttia:

 1. Moikka!

  Olen lähdössä parin kk päästä vaihtoon Valenciaan ja kumma kyllä eksyin blogiisi selaillessani Valenciaan liittyvillä sivustoilla... Päällimmäisenä ajatuksissani on tietenkin asunto ja ajattelin, että voisin kysyä sinulta hieman neuvoa asiaan liittyen. Miten itse löysit asunnon ja miten sitä kannattaa etsiä? Haluan ehdottomasti asua muiden kanssa, joko vaihtareidin tai paikallisten, miten saisi helpoiten kontaktia näihin? Ja tietenkin jos sulla on jotain vinkkejä tai tiedät vapaista majapaikoista tai ihmisistä jotka etsivät kämppiksiä niin kaikki on tervetullutta! Jos jaksat ja lähtökiireiltäsi ehdit niin pistä vaikka sähköpostia osoitteeseen julia.kilpela(at)helsinki.fi tai vastaa tänne jos on helpompi! Olisin kiitollinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Kiva että pääset tänne Valencian maisemiin, ottaa kyllä vähän sydämestä kun itse pitää tänään liikkua lentokentän suuntaan... Itse löysin kämpän Facebookin kautta, kuten todella monet muutkin vaihtarit täällä. Jos siis olet FB:ssä, liity esim. tähän ryhmään: https://www.facebook.com/groups/erasmus2013.14.esnuv/ ja seuraa seinälle ilmestyviä ilmoituksia. Ennen kuin lähdet Espanjaan, kannattaa jo sopia näyttöjä kiinnostavista asunnoista ekoille päivillesi. Näin toimin itse ja löysin asunnon heti ensimmäisen viikonlopun aikana. Tietysti voi käyttää myös toimistojen (esim helloflatmate) apua, mutta siitä joutuukin sitten maksamaan välityspalkkion ja yleensä vuokratkin ovat hinnakkaampia... Itse maksan 230e + kulut kuussa, mikä on itse asiassa suht kallista, sillä täältä voit löytää kämpän alle kahdellasadallakin kuussa.

   Suurin osa opiskelijoista asuu Blasco Ibañezin lähettyvillä, jossa yliopistotkin sijaitsevat. Myös Benimacletin alue sekä vanha kaupunki eli Carmen ovat suosittuja opiskelijoiden keskuudessa. Myös Russafa on kiva alue, mutta toki vähän kauempana yliopistoilta.

   Kysy ihmeessä lisää jos tarvit lisää vinkkejä tai neuvoja! :) Toivottavasti sulle tulee yhtä ihana Valencian aika mitä mulla on ollut!

   Poista